Költözés

A blogger új irányelvei miatt, ha netán bezárják a blogot - ami elképzelhető egyik-másik videó, ileltve kép miatt, a blogot átköltöztettem a wordpressre
https://twmmyforditasai.wordpress.com/
címre.

2013. szeptember 13., péntek

David Cronenberg a Maps to the Stars-ról a TIFF-en



Hi, Susan A for Montage Magazin, the Director's Guild (?). One thing ---- and all of your movies I think is an idea of passion. And the mind-body change projekt sort of eludes to that, so I'm wondering where are you going next with the idea of passion, sort of being a new thing and a new part of the projekt.

DC: Well, you have to see MTTS. That's a film about Hollywood, Imean, that's an unusual thing for me to do, I guess. It's a script by Bruce Wagner, who's a wonderful novelist, and most of his novels are about Hollywood, and we've been friends for many years, and I've been trying to get that movie made for about 8, somewhere between 8 and 10 years. It's very extreme in some ways and just a couple of weeks ago I finished shooting in LA, actually the first time I've ever shot a foot of film in America, at all. Even though a lot of my films have been set in the US, five days of shooting, you know, Hollywood Boulevard, Rodeo Drive, Chateau Marmont, and we actually lit up the Hollywood sign. It's not lit at night, it has no lights, and we've lit it, and caused a huge curfoffle???? 1:18 'on twitter (richard crouse)' on twitter, everybody was going nuts, what's with the HW sign, it's lit up! Aliens, martians and invations, there were a lot of theories about that, but we did it for a scene with Rob Pattinson and Mia Wasikowska. And the movie also stars Julianne Moore, John Cusack and Sarah Gadon. So that's a movie about passion I can say in a different form, than say, Shivers was. It makes --- 1:54 nervous, human passion is not his thing. It's 1:58. But anyways, so yeah, that involves, of course, when you're a dramatist, you're interested in characters who are not boring, and kind of neutral, and so naturally hightened passion is, you know, you have to decide what level, are you going very operatic, theatrical, or how settle is it, but of course that's an underpinning of drama, so I haven't abandoned that.

Hello, Susan A a Montage Magazintól, (Director's Guild). Van egy dolog, ami szerintem minden filmjében megtalálható, ez pedig egyfajta szenvedély. És a test-lélek téma szinte kitér ez elől, szóval azt kérdezném, milyen irányba megy a szenvedély kapcsán, hogy új legyen, egy új projekt része.

DC: Nos, meg kell néznie a MTTS-t. Az a film Hollywoodról szól, ami elég szokatlan tőlem, gondolom. A forgatókönyvet Bruce Wagner írta, aki egy nagyszerű író, és legtöbb regénye Hollywoodban játszódik, és már több éve barátok vagyunk, és ezt a filmet már olyan 8, valahol 8 és 10 év óta próbáltam megcsinálni. Sok szempontból nagyon extrém, és csak pár hete végeztem a forgatással Los Angelesben, és egyáltalán, ez volt az első alkalom, hogy Amerikában forgattam. Bár sok filmem játszódott az Egyesült Államokban, öt napos forgatások a Hollywood Boulevardon, a Rodeo Drive-on, a Chateau Marmont-ban, és még ki is világítottuk a Hollywood jelet. Esténként nem világít, mi viszont kivilágítottuk, ami nagy kavart eredményezett (a twitteren – Richard Crouse) a twitteren, mindenki megőrült, hogy mi történt a Hollywood jellel, ki van világítva! Idegenek, marslakók, megszállás, sokféle elképzelés volt, pedig csak mi forgattunk egy jelenetet Rob Pattinsonnal és Mia Wasikowska-val. A filmben játszik még Julianne Moore, John Cusack és Sarah Gadon is. Ez a film tehát szenvedélyről szól, olyanról, ami más, mint mondjuk a Shivers-ben volt. (a kis állatot amit felemel) idegessé teszi, ez az emberi szenvedély dolog. De 1:58. Egyébként igen, amikor az ember drámaíró, akkor olyan szereplők érdeklik, akik nem unalmasak és közömbösek, szóval a fokozott szenvedéllyel el kell dönteni, hogy merre menjen, legyen nagyon operás, színházi, vagy mennyire kötött, de ez a támasza (alapja?) a drámának, és azt nem hagytam el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése