Költözés

A blogger új irányelvei miatt, ha netán bezárják a blogot - ami elképzelhető egyik-másik videó, ileltve kép miatt, a blogot átköltöztettem a wordpressre
https://twmmyforditasai.wordpress.com/
címre.

2012. március 1., csütörtök

Declan Donellan és Nick Ormerod beszél Rob kiválasztásáról "Teljesen magáévá tette a karaktert"



On the cast, Nick said: “Rob came very early on. He read the script and absolutely loved it, and really related to the character.

“We met him, and that was like a marriage immediately. He has always been wonderfully committed, and is a terrifically serious actor.”

Declan added: “Very interestingly, he insisted on rehearsing for a whole month in London before we shot one single piece of film, which is very, very unusual for somebody who has as busy a schedule as he has.

“He was incredibly committed, and couldn’t have been a nicer guy or a more talented guy to work with.”

Nick also said of the Twilight star’s involvement: “I think the reason that Rob was attracted to this role is that it’s the complete opposite of everything that he’s played so far.

“The character of Bel Ami is talentless, vacuous and really totally selfish. Rob is very talented, but he completely understood the part, completely understood the character.”

“At the risk of sounding po-faced or pretentious, all artists will grapple – I do – with insecurity about your own talent,” Declan explained. “It’s a very dodgy artist indeed who says ‘I know exactly what I’m doing; I’m a genius, I’m talented’. Nobody I know who does good work thinks like that at all.

“I think that’s one of the reasons why this character is so fascinating to us, really, because he gets to the top with nothing, and it’s very much a parable for our time.”

---

A színészekről Nick beszélt: „Rob nagyon korán eljött. Elolvasta a forgatókönyvet, és teljesen odavolt érte, mármint a szerepéért.”

„Találkoztunk, és olyan volt, mintha össze is házasodtunk volna. Mindig nagyon elkötelezett volt, és egy csodálatosan komoly színész.”

Declan hozzátette: „Érdekes módon ő ragaszkodott ahhoz, hogy egy egész hónapig próbáljunk Londonban, mielőtt egyetlen jelenetet is leforgattunk volna, ami nagyon, nagyon szokatlan olyasvalakitől, akinek annyira tele van a naptára, mint neki.

„Nagyon elkötelezett volt és nem is lehetett volna jobb fej, vagy tehetségesebb alak, akivel együtt dolgozhattunk volna.”

Nick azt is mondta a Twilight főhősének a bevonásáról: „Azt hiszem, azért vonzotta Robot ez a szerep, mert teljesen az ellenkezője azoknak a karaktereknek, akiket eddig megformált.

„A Bel Ami főhőséből hiányzik a tehetség, nagyon bárgyú és teljesen önző. Rob nagyon tehetséges, de teljesen megértette a szerepet és a szereplőt.”

„Minden színész a saját tehetségével kapcsolatosan el fog bizonytalanodni – én is – ha arról van szó, hogy seggfejségnek, vagy hatásvadászatnak a gyanúja merül fel” - magyarázta Declan. „Nagyon furcsa az a művész, aki kimondja: pontosan tudom, hogy mit csinálok, én egy lángelme vagyok, egy géniusz. Senkit nem ismerek, aki jó munkát adna ki a kezei közül és így gondolkodna.”

„Azt hiszem, az egyik oka annak, hogy ez a szereplő olyan érdekes számunkra az, hogy úgy válik befutották, hogy semmije sincs, és ez nagyon jellemző a mai időszakra is.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése