Költözés

A blogger új irányelvei miatt, ha netán bezárják a blogot - ami elképzelhető egyik-másik videó, ileltve kép miatt, a blogot átköltöztettem a wordpressre
https://twmmyforditasai.wordpress.com/
címre.

2014. augusztus 3., vasárnap

Robert Pattinson Interview in Cannes (BBC Alternative Cinema)


I: You have been listed by the Time magazine and Forbes as one of the most powerful personalities in the world. And with this kind of power you’re able to obtain any role you wish in Hollywood. Yet you shant Hollywood and you’re making small movies with dark characters, very inglamourous. Why did you do that?
RP: Yeah, I’m also not very good at doing those like big parts. I don’t even know what I’m good at doing to be honest, but the only thing I know now after working on the last few movies I’ve done a few work with, auteurs basically, you have a better time doing the movie, I mean it’s just like, and you’re better in it. It’s so simple. And so you just kind of wait for that. And then you just gonna be happier. I also find doing smaller movies, you have a little bit more control. They’re hopefully not gonna cut the movie out to making more commercial or you know, I’ve done movies with the script being re-written to --- shooting that’s supposed to be R rated and suddenly it wants to be PG13 and I go like, ’well this is a totally different movie’, and it’s like ’yeah, we took all the drugs out, we took all the swearing, the sex, it’s like it’s just this now’ and I’m like ’what?’ And whereas you’re shooting movies like this, basically designed for Cannes, basically. You know none of us is going to be taken away and you know it’s going to be what the director wanted in the end.

I: A Time magazin és a Forbes szerint is egyike vagy a legbefolyásosabb embereknek a világon. Ezzel a hatalommal bármilyen hollywoodi szerepet megkaphatnál, amit csak szeretnél. Te mégis ezek helyett a kisebb filmeket választod sötét karakterekkel, amik nem éppen bűbájosak. Miért választottál így?
RP: Nem is vagyok jó azokban a nagy szerepekben. Őszintén szólva azt se tudom, hogy miben vagyok jó, de az egyetlen dolog amit tudok így az utóbbi filmeken való munka után, amik szinte csak rendezői filmek voltak, hogy jobb ilyen filmeket csinálni, és jobb is vagy bennük. Ennyire egyszerű. És aztán csak várnod kell rá. Utána boldogabb is leszel. Azt is megfigyeltem, hogy kisebb filmeken jobban irányítani tudod a dolgokat. Remélheted, hogy nem fognak mindent kivágni a filmekből, hogy könnyebben eladható legyen, volt olyan filmem, ahol mindig átírták a forgatókönyvet, mert az eredetileg R besorolású lett volna, aztán hirtelen meg kellett felelnie a PG13-as határnak, aztán az egész olyan lett, mintha egy teljesen új film lenne, mire csak annyit mondanak ’Igen, kivettük belőle a drogokat meg a káromkodást és a szexet, most már csak ennyi az egész’ én meg csak nézek, ’Mi?’. Itt viszont olyan filmeket csinálsz, amik szinte Cannes-ra készülnek. Tudod, hogy nem fogsz kikerülni belőle, és hogy a végén az lesz, amit a rendező akart.

I: Most likely your fans won’t be watching this kind of movie. Are you concerned about that?
RP: Yeah, 100%, it’s kind of funny when you kind of have like tons of like young girls screaming and stuff. And it’s about the Rover, which is like the darkest movie you can possibly get. I don’t know, I hope people will like them. It’s kind of, you gotta do stuff for yourself, if you’re trying to please anybody, if you’re trying to do it for other people, then if it goes wrong, then you’ll regret every second of it. But like if you work with David Michod and Cronenberg, Herzog and James ---, people like, I’m not gonna regret any of it, because I’m just basically recreate my DVD shelf when I was seventeen, it’s like yeah, I think I’m not gonna doing it. I don’t know, it’s kind of difficult to reconcile having doing big movies, cause I don’t like big movies. And like, I like watching them. But it’s just so rare to get interesting, massive moviescript. I never see them.

I: Nagy valószínűséggel a rajongóid nem fogják megnézni ezt a fajta filmet. Aggódsz emiatt?
RP: Hogyne, 100%-ban, elég vicces amikor rengeteg fiatal lány sikítozik meg ilyenek. És ez a Rover, ami szinte a legsötétebb film amit kaphatsz. Nem tudom, remélem, hogy tetszeni fog az embereknek. A helyzet az, hogy magad miatt kell csinálnod a dolgokat, ha megpróbálsz valakinek a kedvében járni, ha mások miatt csinálod, és ha az rosszul sül el, akkor megbánod minden egyes pillanatát. De ha olyanokkal dolgozol mint David Michod, Cronenberg, Herzog és James ---, ilyen emberekkel, akkor tudod, hogy semmit nem fogsz megbánni, amit most csinálok az csak annyi, hogy átalakítom a DVD polcomat amit 17 évesen raktam össze. Oké, lehet, hogy azért azt nem. Nem tudom, kicsit nehéznek találom összeegyeztetni a dolgokat a nagy filmekkel, mert nem szeretem a nagy filmeket. Úgy értem, szeretem nézni őket. De nagyon ritka érdekes és egyben nagyszabású forgatókönyveket találni. Én legalábbis nem találkozom velük.


I: Robert Pattinson, nagyon köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése